Anoniem een SOA melden

Het is een vervelend moment wanneer je van je huisarts te horen krijgt dat je positief getest bent op een SOA. Het hebben van een seksueel overdraagbare aandoening is natuurlijk niet fijn, maar het feit dat je er misschien andere ex-bedpartners mee besmet hebt is vaak nog vervelender. Je gaat jezelf afvragen wat je nou moet doen? Je wil niet dat de SOA nog verder verspreid wordt, maar je wil ook niet je ex-bedpartner laten weten dat hij/zij mogelijk een SOA van je heeft. Dit moment zorgt voor een dilemma, wat is juist?

Texttasy is het ideale middel om dit dilemma een stuk minder lastig te maken. Wij bieden jou de mogelijkheid om anoniem een SMS te sturen en daarmee jouw ex-bedpartner te laten weten dat hij/zij zich moet laten testen. Zo zorg je ervoor dat diegene er op tijd bij is en de SOA niet verder verspreid wordt. Het is een spannend proces, maar het moet nou eenmaal gebeuren.

Hoe kan je dit nou het beste aanpakken?

Het is belangrijk dat je de juiste informatie in de SMS zet, zonder dat je jouw eigen identiteit prijsgeeft. Je wil namelijk niet dat de ontvanger weet dat jij de SMS gestuurd hebt, maar je wil ook dat alles duidelijk is voor hem/haar. Hieronder een aantal tips om dit zo goed mogelijk in te vullen.

  • Kies de juiste afzender. Zorg hierbij dat je zo neutraal mogelijk blijft, zodat de ontvanger je niet ontmaskert! Je wil immers niet dat je herkend wordt. Gebruik bijvoorbeeld Anoniem als afzender, dat kan iedereen zijn.
  • Schrijf je bericht concreet en duidelijk. Vertel waar het op staat en hou het daarbij. Enige andere vorm van informatie kan je identiteit verraden! Vertel bijvoorbeeld niet wanneer je het hebt opgelopen want dan weet de ontvanger meteen dat jij het bent!
  • Denk aan de ontvanger bij het schrijven van je bericht. Hij/zij schrikt zich vast rot! Zorg dus dat je een beetje lief bent voor deze persoon!
  • Blijf anoniem, ook als je de ontvanger tegenkomt!

Bezoek de website van de GGD voor meer informatie over SOA’s en de gevaren hiervan.



Verstuur nu een anoniem SMS bericht

Onze blogs